18:00 22.03.2021

СБУ спіймала шахраїв, які імітували участь у біржових торгах та операції з криптовалютою

1 хв читати
СБУ спіймала шахраїв, які імітували участь у біржових торгах та операції з криптовалютою

Кіберспеціалісти Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання в Києві, яке привласнило кошти інвесторів у розмірі майже $5 млн, імітуючи участь у біржових торгах та операціях із криптовалютою, повідомляється на сайті відомства у понеділок.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники зареєстрували за кордоном низку юридичних осіб із назвами, співзвучними з відомими міжнародними фондовими біржами та брокерськими компаніями. Вони орендували офіси для зустрічей із потенційними інвесторами та створили псевдоплатформи в інтернеті. У мережі зловмисники імітували проведення електронних торгів, а в "особистих кабінетах" вкладників відображалися графіки зростання вартості криптовалюти та акцій цінних паперів.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили докази протиправної діяльності, а організатору незаконної схеми повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайства в особливо великих розмірах. Наразі суд вирішує питання про обрання щодо нього запобіжного заходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА