08:34 22.03.2021

Найсильніша за 50 років повінь на сході Австралії призвела до евакуації населення, пошкодження будинків і інфраструктури

2 хв читати
Найсильніша за 50 років повінь на сході Австралії призвела до евакуації населення, пошкодження будинків і інфраструктури

Проливні дощі уздовж східного узбережжя Австралії призвели до найсильнішої за останні півстоліття повені в низці районів, повідомила влада в неділю.

Гледіс Береджиклян - прем'єр-міністр штату Новий Південний Вельс (найбільш густонаселений штат Австралії з населенням 8 млн осіб) заявила, що ситуація виявилася гіршою, ніж очікувалося спочатку. "Вчора ми сподівалися, що така подія відбувається лише один раз на 20 років, а тепер вона виглядає як подія, яка відбувається один раз на 50 років", - сказала Береджиклян на телевізійному брифінгу.

Людям у деяких районах північного заходу Сіднея рекомендували залишити свої будинки посеред ночі, оскільки потоки води викликали масові руйнування. Близько 1 тис. осіб запросили допомоги в евакуації, ще близько 4 тис., за заявою Береджиклян, можуть бути змушені покинути свої будинки.

На кадрах з телерепортажів і соціальних мереж видно, як швидка маса води руйнує будинки, дороги, ламає дерева і пошкоджує дорожню інфраструктуру. Аварійні служби оцінюють загальну кількість пошкоджених будинків "у сотні".

Кілька великих доріг у всьому штаті закриті, багато шкіл скасували заняття на понеділок.

Метеорологи повідомили, що злива триватиме ще кілька днів. Аварійні бригади зафіксували близько 6 тис. викликів з проханням про надання допомоги з початку дощів у четвер, включно з майже 700 прямих закликів до порятунку.

За повідомленнями ЗМІ, екстремальні погодні умови вплинули на доставку вакцини від COVID-19 в усьому Новому Південному Вельсі, порушивши плани країни з доставки перших доз майже 6 млн осіб протягом наступних кількох тижнів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА