13:35 19.03.2021

Мінреінтеграції ініціює наповнення та переклад текстів кримськотатарською мовою у Вікіпедії

1 хв читати
Мінреінтеграції ініціює наповнення та переклад текстів кримськотатарською мовою у Вікіпедії

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України ініціює наповнення та переклад текстів кримськотатарською мову в Вікіпедії.

"Відбулася організаційна зустріч за участю заступника міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Снавера Сейтхалілєва, адміністратора розділу "Вікіпедія" українською мовою та координатора програм ГО "Вікімедіа Україна" Антона Процюка, програмного менеджера державної установи "Український інститут" Ксенії Калини, кримськотатарської молоді та активістів. У рамках зустрічі було обговорено початок роботи над наповненням та перекладом онлайн-енциклопедії "Вікіпедія" текстами кримськотатарською мовою", - йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

Зокрема, Мінреінтеграції планує ініціювати тематичні марафони, тренінги, конкурси та вебінари для наповнення та перекладу кримськотатарських текстів в онлайн-енциклопедії. До цієї роботи зможуть долучитися фахівці-мовознавці, видавці, студенти кримськотатарської філології та активна кримськотатарська молодь.

"Інтеграція кримськотатарської мови у сучасні цифрові платформи є одним із важливих елементів її розвитку та популяризації, а Вікіпедія – це дуже потужний інструмент у цьому напрямі. Такий підхід сприятиме вивченню та використанню кримськотатарської мови представниками корінного кримськотатарського народу, а також популяризує її за межами етнічної групи", - вважають у міністерстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА