12:58 18.03.2021

У Дніпрі контррозвідка СБУ затримала агента, який працював на "спецслужбу" т. зв. ДНР

1 хв читати
У Дніпрі контррозвідка СБУ затримала агента, який працював на "спецслужбу" т. зв. ДНР

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Дніпрі агента "міністерства державної безпеки" так званої ДНР, який збирав розвідувальну інформацію про українські військові підрозділи, дислоковані на території регіону, повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

"За попередньою версією слідства, житель тимчасово непідконтрольної українській владі території Донеччини був завербований ватажками незаконних збройних формувань. За завданням представників так званого МДБ "ДНР" його було направлено до Дніпропетровської області для збору розвідувальної інформації. Зловмисників насамперед цікавили відомості про особовий склад і військову техніку підрозділів Збройних сил України", - зазначають правоохоронці.

Вони наголошують, що для отримання розвідданих "куратори" створили з інформатором закриті канали зв'язку, зокрема для відправлення електронних повідомлень.

Зазначено, що для переміщення територією регіону і ведення зовнішнього спостереження зловмисник використовував власний автотранспорт.

"Під час обшуків за адресою проживання ворожого агента правоохоронці виявили: комп'ютерну техніку і засоби зв'язку з доказами протиправної діяльності; зброю та боєприпаси", - повідомляють у СБУ.

Там наголошують, що слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у терористській групі або терористичній організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці додають, що наразі вирішується питання щодо обрання зловмиснику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА