12:59 16.03.2021

ДБР затримало співробітника СБУ, який викрав людину в інтересах російської компанії

2 хв читати
ДБР затримало співробітника СБУ, який викрав людину в інтересах російської компанії

Слідчі Державного бюро розслідувань затримали оперуповноваженого Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України, який викрав жителя Харкова та погрозами вимагав у нього гроші, повідомляє прес-служба ДБР.

"Встановлено, що минулого року з метою незаконного збагачення правоохоронець вступив у злочинну змову з трьома цивільними особами. Діючи у зазначеній групі осіб він викрав та незаконно позбавив волі колишнього керівника представництва однієї з фінансово-партнерських інтернет-мереж російської компанії. Надалі, під час незаконного тримання потерпілого всупереч його волі, він вимагав передати їм 40 000 євро та 1 600 000 гривень, які представники зазначеної компанії помилково вважали своєю власністю", - йдеться у повідомленні, оприлюдненому у вівторок.

При цьому, як зазначає прес-служба Офісу генпрокурора, процес вимагання грошей супроводжувався погрозами насильства над потерпілим і обмеженням його прав і свобод.

"Йому погрожували вбивством, застосуванням насильства, заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, а також притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованими обвинуваченнями у фінансуванні тероризму та незаконному зберіганні боєприпасів", - повідомляють в ОГПУ.

Там додають, що наразі всім фігурантам провадження повідомлено про підозру, зокрема, співробітнику СБУ разом із двома спільниками повідомили про підозру в незаконному викраденні людини та вимаганні грошових коштів (ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 189 КК України), ще одній особі - у вимаганні (ч. 2 ст. 189 КК України).

Слідство триває, проводяться заходи щодо встановлення всіх осіб, причетних до скоєння цих злочинів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА