15:11 11.03.2021

Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень - KSE

2 хв читати
Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень - KSE

Захворюваність на COVID-19 в Україні продовжує зростати на 20% за тиждень, зазначають у Київській школі економіки (KSE).

"Захворюваність в Україні продовжує зростати з такими самими темпами, приблизно на 20% за тиждень. Зростають також госпіталізації. При цьому госпіталізують на третину більше пацієнтів, ніж виписують. Україна вийшла на 50% завантаженості реанімаційних ліжок, завантаженість ліжок із киснем також суттєво зростає і вже досягла 35-40%", - сказав керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганиченко під час прес-брифінгу в Києві у четвер.

За словами експерта, найбільш напружена ситуація, як і раніше, залишається в шести областях - Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській, Вінницькій, Житомирській та Миколаївській.

"У Вінницькій і Миколаївській області необхідно якнайшвидше на місцевому рівні впроваджувати посилені карантинні обмеження. У Київській і Львівській областях один із найнижчих показників охоплення тестуванням і один із найгірших коефіцієнтів виявлення випадків, тобто втрачається контроль над поширенням захворюваності. Ми рекомендуємо збільшити кількість тестувань на 50%", - додав Ганиченко, зазначивши, що невелике зростання захворюваності спостерігається у всіх регіонах, а найбільш сприятлива ситуація в Кіровоградській і Херсонській областях.

У KSE зазначають, що Україна залишається у п'ятірці країн Європи із найбільш критичною ситуацією через низьке виявлення випадків COVID-19. Коефіцієнт виявлення в Україні становить 15% при рекомендованому ВООЗ 5%, отже, Україні необхідно нарощувати рівень тестування щонайменше втричі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА