07:16 11.03.2021

СБУ затримала на хабарі чиновника НАН України

1 хв читати
СБУ затримала на хабарі чиновника НАН України

Служба безпеки України затримала на хабарі чиновника Національної академії наук, який хотів за гроші віддати комерсанту приміщення в будівлі Академії мистецтв, повідомив прес-центр СБУ.

"Встановлено, що доктор технічних наук вимагав гроші від приватного підприємця. За це він обіцяв надати в оренду нежитлове приміщення Інституту електродинаміки НАН України в одному з центральних районів столиці", - сказано в повідомленні.

Правоохоронці задокументували отримання чиновником першої частини авансу і затримали фігуранта в робочому кабінеті під час отримання другої частини неправомірної вигоди. Потім комерсант мав платити 50 000 гривень щоквартально протягом дії тривалого договору оренди, укладеного всупереч вимогам чинного законодавства.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України і проводять обшуки за місцем роботи фігуранта в Шевченківському районі Києва у межах кримінального провадження.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу і звільнення з займаної посади.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА