11:24 05.03.2021

Із санкційного списку ЄС виключені Табачник та Арбузов

1 хв читати
Із санкційного списку ЄС виключені Табачник та Арбузов

Рада ЄС виключила зі списку колишніх високопоставлених українських чиновників часів президентства Віктора Януковича, до яких ЄС застосував санкції у вигляді заморожування активів за незаконне присвоєння державних коштів, - екс-прем'єр-міністра Сергія Арбузова та екс-міністра освіти Дмитра Табачника.

Таке рішення, відповідно до якого для інших санкції продовжено ще на один рік, до 6 березня 2022 року, оприлюднено в Офіційному журналі ЄС.

Отже, у списку залишилися: екс-президент Віктор Янукович, його син Олександр, екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, його заступник Віктор Ратушняк, екс-прокурор Віктор Пшонка та його син Артем, Сергій Курченко та екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

Як повідомлялося, Рада ЄС ухвалила рішення продовжити санкції у четвер, 4 березня. Вперше рішення заморозити активи вищих посадових осіб було ухвалено 5 березня 2014 року у відповідь на події в Україні. Спочатку у списку було 18 осіб. Багато з них рішення ЄС щодо санкцій оскаржували в Європейському суді, виграючи справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА