17:39 23.02.2021

Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами - посол у Молдові

2 хв читати
Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами - посол у Молдові

Україна має намір із 1 вересня заборонити в'їзд автомобілів із придністровськими номерами

Як повідомила "Інтерфаксу" прес-служба міністерства закордонних справ та європейської інтеграції Молдови, про це повідомив посол України в Молдові Марко Шевченко на зустрічі з в. о. прем'єр-міністра, міністром закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ауреліу Чокоєм у вівторок.

"Під час обговорення було підтверджено домовленості про допуск з 1 вересня 2021 року до участі в міжнародному дорожньому русі автомобілів із Придністровського регіону лише за наявності номерних знаків нейтрального зразка та наклейки "MD" на склі", - заявив Шевченко.

Згідно з повідомленням, "співрозмовники обговорили взаємодію на державному кордоні, торговельно-економічне співробітництво, реалізацію деяких інфраструктурних проектів". Вони наголосили на "важливості спільної діяльності з актуальних питань порядку денного молдовсько-українських відносин".

Як уже повідомляв "Інтерфакс", відповідно до угоди про участь придністровських автомобілів у міжнародному русі з 1 вересня 2018 року в Тирасполі і Рибниці було відкрито Пункти реєстрації транспортних засобів (ПРТЗ). У такий спосіб автомобілі, зареєстровані в Придністров'ї, отримали можливість виїжджати за кордон за наявності нейтральних номерних знаків і наклейки на склі з літерами "MD". Відтоді ПРТЗ видали понад 4 тис. нейтральних реєстраційних номерів.

Україна на початку минулого року заявила, що має намір з 1 квітня 2020 року заборонити в'їзд на свою територію автомобілів із реєстраційними номерами невизнаної Придністровської Республіки. Але цей термін було відкладено до 15 січня 2021 року на прохання молдовської сторони. У середині січня уряд Молдови знову попросив Україну відкласти набуття рішенням чинності, щоб провести додаткову кампанію з інформування жителів Придністров'я про необхідність дотримуватися правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА