19:25 20.02.2021

США депортували в ФРН 95-річного екс-охоронця нацистського концтабору

2 хв читати
США депортували в ФРН 95-річного екс-охоронця нацистського концтабору

Сполучені Штати депортували до Німеччини 95-річного колишнього охоронця нацистського концтабору Фрідріха Карла Бергера, йдеться в заяві Міністерства юстиції США, поширеній у суботу.

"Висилка Бергера демонструє прагнення міністерства юстиції гарантувати, щоб Сполучені Штати не були притулком для тих, хто брав участь у нацистських злочинах проти людяності і інших порушеннях прав людини", - сказав виконувач обов'язків генерального прокурора США Монті Вілкінсон.

У лютому 2020 року імміграційним судом у Мемфісі в штаті Теннессі було прийнято рішення вислати Бергера з США, оскільки з'ясувалося, що в 1945 році він добровільно служив охоронцем в'язнів у системі таборів Ноєнгамме. У листопаді 2020 року апеляційна рада з імміграційних справ залишила у силі це рішення. У рішенні суду також згадувалося визнання Бергера про те, що він ніколи не просив про переведення зі служби охорони концтабору, і що він продовжує отримувати пенсію з ФРН на підставі його роботи в Німеччині, включно зі службою у воєнний час.

Бергер має німецьке громадянство і проживає в штаті Теннессі. У США він проживав з 1959 року. У суботу він вилетів з США і приземлився у Франкфурті, де його будуть допитувати слідчі.

У заяві Мін'юсту США зазначається, що Бергер став 70-ю за рахунком людиною, висланою з США в рамках програми відомства щодо виявлення, розслідування і усунення нацистських переслідувачів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА