19:19 05.02.2021

Лідерів перехідного уряду Лівії обрали в Женеві

1 хв читати
Лідерів перехідного уряду Лівії обрали в Женеві

Делегати двох протиборчих лівійських сторін обрали в п'ятницю в Женеві лідерів перехідного уряду країни, повідомляє агентство Associated Press.

Цей уряд керуватиме Лівією до виборів, запланованих у грудні.

Президентську раду очолив лівійський дипломат Мухаммед Юніс Манфі, який користується підтримкою на сході країни. Прем'єр-міністром на час перехідного періоду призначений впливовий підприємець Абдель Хамід Мухаммед Дбейба, підтримуваний на заході Лівії.

Голосування пройшло в рамках Форуму лівійського політичного діалогу за посередництва ООН.

Учасники форуму політичного діалогу в середині листопада минулого року узгодили план дій з об'єднання органів державної влади в країні. Цим планом, зокрема передбачено створення президентської ради, до якої увійдуть представники трьох історичних областей Лівії.

У Лівії протягом тривалого часу паралельно існують два органи виконавчої влади: ПНР, яка засідає в Триполі і тимчасовий кабінет, чинний на сході країни і підтримуваний ЛНА Халіфи Хафтара. За даними західних ЗМІ, сили Хафтара підтримують Росія, Франція, Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет. На боці уряду в Триполі, зі свого боку, виступають Туреччина, Катар і Італія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА