07:00 05.02.2021

Аваков: В основі рішення РНБО про санкції щодо низки телеканалів лежать обґрунтовані матеріали

2 хв читати
Аваков: В основі рішення РНБО про санкції щодо низки телеканалів лежать обґрунтовані матеріали

Рішення про санкції щодо телеканалів "112 Україна", NewsOne, "ZIK" не було прийнято раніше через відсутність на те політичної волі, найближчим часом будуть оприлюднені матеріали, покладені в основу рішення РНБО про санкції, зазначає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

У четвер увечері в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1 + 1" Аваков сказав, що підтримує рішення президента України Володимира Зеленського, який ввів своїм указом в дію рішення РНБО щодо санкцій стосовно телеканалів. "Я з ним (Зеленським- ІФ) солідарний, у нього вистачило політичної волі і вистачило законних підстав", - сказав міністр.

Аваков наголосив, що йдеться не про кримінальне переслідування, а про "право держави, закріплене Конституцією, рішенням РНБО вводити санкції".

"Україна захищається від інформаційної отрути. І дякувати Богові, що на це вистачило волі. Стосовно матеріалів, які лежать в основі такого рішення. Такі матеріали є, на мою думку, вони більш ніж обґрунтовані, вони спираються на два періоди: один період стосується діяльності з 2018 року і тих фактів, коли фракція "Народний фронт" ініціювала цей процес уперше, і фактів, які були зараз надані Службою безпеки", - розповів глава МВС.

"За допомогою грошей, зароблених, зокрема, на території ДНР ... Грошей, які прийшли звідти, фінансується низка наших ЗМІ. Це неприпустима ситуація. І я тут прошу не плутати свободу слова і пропагандистську отруту, яку ми отримуємо за рахунок фінансування державою-агресором"- додав Аваков.

Відповідаючи на питання про те, чому таке рішення не було прийнято раніше, міністр внутрішніх справ сказав: "Не було політичної волі".

Коментуючи факт, що спікер Верховної Ради Дмитро Разумков як член РНБО утримався при голосуванні за рішення РНБО щодо санкцій і кажучи про достатність обґрунтувань, глава МВС сказав: "Мені тих документів вистачило ... Рішення, яке прийнято, законне, у правовому полі".

При цьому Аваков наголосив, що на його думку, найближчим часом СБУ надасть усі матеріали, факти, які покладені в основу рішення РНБО.

Говорячи про те, чи можуть торкнутися особисто санкції одного з лідерів партії ОПЗЖ Віктора Медведчука, з яким пов'язують телеканали, що підпали під санкції, Аваков сказав: "За свою історичну роль буде відповідати, і я бачу, що останнім часом він не ховається, він говорить про це дуже відкрито і дуже чітко".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА