14:01 01.02.2021

ВМС України та США провели тренування типу PASSEX в акваторії Чорного моря

1 хв читати
ВМС України та США провели тренування типу PASSEX в акваторії Чорного моря

В акваторії Чорного моря катерна тактична група із залученням морської авіації Військово-морських сил Збройних сил України разом з американським есмінцем і кораблем забезпечення провели спільні тренування типу PASSEX.

Як повідомляє прес-служба Командування ВМС ЗСУ, метою тренування було підтримання безпеки в Чорному морі, вдосконалення навченості та взаємосумісності екіпажів кораблів ВМС України та ВМС США для виконання спільних морських операцій (завдань) у складі багатонаціональних тактичних груп. Усі елементи навчання було сплановано та відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО.

У ВМС ЗСУ наголосили, що це перші цього року тренування типу PASSEX із кораблями США, що є чудовою можливістю для вдосконалення майстерності, морської виучки та обміну досвідом між екіпажами.

"Провівши двостороннє тренування на морі з українським флотом, ми обмінялися досвідом і зміцнили наше партнерство. Взаємодія та двосторонні навчання з нашими партнерами проводяться задля підтримання регіональної співпраці та забезпечення морської безпеки. Я з нетерпінням чекаю на майбутні можливості спільних тренувань з українським флотом", - зазначив командир ракетного есмінця ВМС США Томас Ралстон.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА