20:32 29.01.2021

ВООЗ планує внести вакцину AstraZeneca до списку препаратів для надзвичайного застосування

1 хв читати
ВООЗ планує внести вакцину AstraZeneca до списку препаратів для надзвичайного застосування

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) планує внести вакцину від коронавірусу COVID-19 виробництва англійсько-шведської компанії AstraZeneca до списку препаратів для надзвичайного використання впродовж двох тижнів, повідомила головний науковий співробітник ВООЗ Сум'я Свамінатан.

"Ми сподіваємося, що це відбудеться в найближчі два тижні. В нас має бути список препаратів для надзвичайного використання, за умови, звісно, що все йде за планом, і в нас будуть усі дані, і що ми можемо потім почати отримувати дози з Індії та Південної Кореї", - цитують Свамінатан західні ЗМІ.

Раніше у п'ятницю Європейське агентство лікарських засобів (EMA) дало дозвіл на застосування вакцини виробництва англійсько-шведської компанії AstraZeneca.

"EMA рекомендувала видати умовне реєстраційне посвідчення для вакцини AstraZeneca від COVID-19 з метою запобігання коронавірусу COVID-19 в осіб від 18 осіб і старше", - йдеться в документі агентства.

Вакцину AZD1222 розробили фахівці фармацевтичної компанії AstraZeneca спільно з ученими Оксфордського університету. Вона є векторною вакциною. Принцип дії векторних вакцин полягає в тому, що вони містять ослаблений нешкідливий вірус і ген коронавірусу нового типу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА