06:41 27.01.2021

МЗС України та Київська гімназія східних мов підписали меморандум про співпрацю

2 хв читати
МЗС України та Київська гімназія східних мов підписали меморандум про співпрацю

У вівторок, 26 січня, Міністерство закордонних справ України і Київська гімназія східних мов №1 підписали меморандум про співпрацю, що створює нові можливості для талановитої молоді, повідомив глава зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба.

"Я надзвичайно ціную ту роботу, яку здійснює Київська гімназія східних мов із підготовки українських сходознавців. Ми як Міністерство закордонних справ хочемо щоб діти, які вивчають східні мови, надихалися можливістю згодом реалізовувати свої знання на практиці, працюючи і захищаючи інтереси України у країнах Сходу", - цитує міністра прес-служба відомства на офіційному сайті.

Глава МЗС України зазначив, що в міністерстві є великий попит на фахівців, які розуміються на країнах Сходу і володіють мовами цих країн: "Ми хочемо, щоб школярі, пройшовши після випуску університетські роки, бачили у Міністерстві закордонних справ гарного роботодавця", наголосив Кулеба.

Міністр переконаний, що співпраця створить нові можливості для талановитої молоді, сприятиме реалізації ініціатив і проектів з розширення міжнародного освітнього і культурного співробітництва гімназії, а також популяризує дипломатичні спеціальності.

Зі свого боку, директор Київської гімназії східних мов №1 Оксана Проскура позитивно відзначила великі можливості і мотивацію, які створює співпраця з МЗС України для учнів гімназії.

Київська гімназія східних мов №1 була заснована в 1936 році. Гімназія є єдиною державною освітньою установою, в якій здобувачі освіти з 1 по 11 клас мають можливість поглиблено вивчати сім східних (арабська, гінді, китайська, корейська, перська, турецька, японська) і англійську мови. З 2005 року гімназія є асоційованою школою ЮНЕСКО.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА