22:12 26.12.2020

На рейдовому буксирі "Яни Капу", захопленому російськими прикордонниками в Керченській протоці в листопаді 2018 року, завершено ремонт

2 хв читати
На рейдовому буксирі "Яни Капу", захопленому російськими прикордонниками в Керченській протоці в листопаді 2018 року, завершено ремонт

Україна завершила ремонт рейдового буксира "Яни Капу", який російські прикордонники захопили в Керченській протоці в листопаді 2018 року, повідомляє інформаційне агентство Міністерства оборони України "Армія Інформ".

"На одному з судноремонтних підприємств України завершився доковий ремонт рейдового буксира ВМС України "Яни Капу". Власне кажучи, вдалося відновити боєздатність цього судна, яке відтепер зможе виконувати завдання за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Так, під час ремонтних робіт судно почистили, виправили недоліки, замінили пошкоджені ділянки корпусу і палуби, пофарбували їх.

Крім цього, на "Яни Капу" полагодили газохід, паливні насоси, клапани пожежної системи і компресори. Також на буксирі відремонтували рульовий і якірний пристрій, електрообладнання та внутрішні приміщення.

Як повідомлялося, російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї поблизу Керченської протоки український буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

У РФ 24 українських моряків обвинуватили в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або з застосуванням насильства чи загрози його застосування" (ч.3 ст.322 КК РФ).

У квітні 2019 року Україна почала міжнародне арбітражне провадження проти Російської Федерації з незаконного захоплення з її боку трьох українських військово-морських суден і 24 членів їх екіпажів. Міжнародний трибунал з морського права прийняв рішення про застосування тимчасових заходів: суд наказав Росії негайно звільнити кораблі і членів їх екіпажів.

Моряки повернулися до України 7 вересня 2019 року в рамках взаємного звільнення України і РФ утримуваних осіб.

17 листопада 2019 року українські судна в супроводі російської берегової охорони вийшли з акваторії Керчі в бік Чорного моря, а 18 листопада були передані українській стороні.

22 травня 2020 року Україна подала на розгляд арбітражного трибуналу свій Меморандум у цій справі, що містить виклад фактів, обґрунтування юридичної позиції доказів і свідчень.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА