22:11 23.12.2020

В Ірландії, ймовірно, вже поширюється новий штам COVID-19

2 хв читати
В Ірландії, ймовірно, вже поширюється новий штам COVID-19

Новий штам коронавірусу COVID-19, виявлений у Великій Британії, судячи з усього, почав поширюватися в Ірландії, повідомив у середу телеканал Sky News з посиланням на директора Ірландської вірусної лабораторії Кіліана де Гаскуна.

"Попередні дані дозволяють припустити, що новий варіант з Великої Британії вже циркулює в Ірландії", - наводить Sky News його слова.

При цьому він зазначив, що даний різновид COVID-19, швидше за все, не є єдиною причиною зростання захворюваності коронавірусом в Ірландії.

В Ірландії за час пандемії виявили понад 82 тис. заражень на COVID-19, понад 2 тис. інфікованих померли. При цьому понад 23 тис. ірландців перехворіли коронавірусом.

Новий штам виявили на південному сході Англії у вересні. За даними фахівців британської охорони здоров'я, новий штам вірусу на 70% більше заразний, проте поки немає свідоцтв того, що він більш смертоносний.

Минулої суботи прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі - 4-го рівня - обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії. Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про локдаун, враховуючи поширення в Англії нового штаму COVID-19.

У неділю низка країн почали закривати кордони для прибулих з Великої Британії після того, як було оголошено про посилення пов'язаних із новим штамом COVID-19 обмежень в Лондоні і Південній Англії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА