07:07 09.12.2020

Трамп заявив про пріоритетну вакцинацію від коронавірусу громадян США

2 хв читати
Трамп заявив про пріоритетну вакцинацію від коронавірусу громадян США

Президент США Дональд Трамп у вівторок підписав указ, згідно з яким вакцину від коронавірусу COVID-19 спочатку отримають американці, і лише потім її почнуть постачати в інші країни.

"Я підписую цей виконавчий указ для того, щоб забезпечити американцям першочерговість в отриманні американських вакцин, потім ми будемо працювати з іншими країнами в усьому світі", - сказав Трамп під час трансляції, яка велася на сайті Білого дому.

Він також висловив надію на те, що вакцинація жителів почнеться "практично негайно", оскільки, за його словами, надходять "мільйони доз" вакцини від COVID-19.

Напередодні телеканал Fox News з посиланням на високопоставлених представників Білого дому повідомляв, що в указі також прописані рамки роботи в контексті надання міжнародного доступу до вакцини. Крім того, там викладені "три основні підходи" уряду, що містять роботу з партнерами, які володіють фінансовими засобами для закупівлі високоефективних вакцин.

Високопоставлений представник адміністрації зазначив, що для фінансово неблагополучних країн США "залучатимуть ресурси, щоб допомогти їм закупити вакцину".

У четвер 10 грудня очікуються збори Комітету FDA з вакцин для розгляду екстреного використання вакцин американської компанії Pfizer і німецької BioNTech, ефективність яких за підсумками фінального етапу клінічних випробувань склала 95%. Таким чином, рішення щодо екстреного застосування вакцини може бути прийнято вже цими вихідними.

Ще однією вакциною, яка претендує на схвалення, є препарат компанії Moderna, чия ефективність за підсумками клінічних випробувань становить 94,1%. FDA планує 17 грудня провести зустріч з розгляду запиту компанії на застосування її вакцини.

Заявка на екстрене використання - це запит на початок застосування препарату, не чекаючи завершення всіх перевірок його впливу на організм.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА