19:51 05.12.2020

У Молдові втретє на цьому тижні реєструється рекорд за кількістю хворих на коронавірус за добу

2 хв читати
У Молдові втретє на цьому тижні реєструється рекорд за кількістю хворих на коронавірус за добу

У суботу в Молдові зареєстрований новий рекорд за кількістю випадків зараження коронавірусом - 1 728 випадків за один день. Про це повідомила "Інтерфаксу" в суботу прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"У суботу було оброблено 3 932 тестів, зокрема 3 549 первинних. У результаті з'ясувалося, що 1 728 результатів виявилися позитивними. Загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 в Молдові складає 115 557", - наголошується в повідомленні.

Колишній рекорд за кількістю випадків був зареєстрований у четвер - 1727 випадків, а до цього - в середу 1 717 випадків за один день.

Згідно з повідомленням, з медичних установ у суботу були виписані 1330 пацієнтів, що вилікувалися від коронавірусу. Таким чином, загалом від коронавірусу вилікувалися 99 606 осіб.

Одночасно, за останню добу померли 19 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус. Згідно з даними МОЗ, кількість жертв пандемії в Молдові зросла до 2 403 осіб.

Кількість активних випадків коронавірусу в республіці становить 13 548. Всього в лікарняні медичні установи госпіталізовано 3 725 пацієнтів з підтвердженою інфекцією COVID-19, з яких 269 в украй важкому стані, зокрема 54 пацієнти підключені до апаратів штучної вентиляції легенів. На домашньому лікуванні перебувають 8 088 осіб з легкими формами COVID-19, а 30 283 особи - під наглядом сімейного лікаря.

Як повідомляв "Інтерфакс", на період з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року в Молдові оголошено "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей час заборонені всі розважальні заходи, закриті дискотеки, нічні клуби, караоке, тощо. Ресторани, бари, кафе працюють тільки з 07.00 до 22.00, у нічний час дозволена тільки доставка страв на винос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури, мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб.

У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходять на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт також працює за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА