06:53 02.12.2020

Держаудитслужба запропонувала ліквідувати Миколаївський порт

2 хв читати
Держаудитслужба запропонувала ліквідувати Миколаївський порт

Державна аудиторська служба України за результатами перевірки рекомендувала Міністерству інфраструктури ліквідувати Миколаївський морський торговельний порт, повідомила прес-служба Держаудитслужби.

"За результатами аудиту Державна аудиторська служба України рекомендувала Міністерству інфраструктури України ініціювати перед Кабміном питання про вилучення ДП "Миколаївський морський торговельний порт" з переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, як таке, що не відповідає критеріям стратегічно важливого об'єкта. Рекомендується доручити ДП "Адміністрація морських портів України" виключити ДП "ММТП" з Реєстру морських портів України. Крім того, запропоновано розглянути питання доцільності подальшого існування держпідприємства як самостійного суб'єкта господарювання та його ліквідації, визначивши правонаступником всіх прав і обов'язків, державного майна та інших активів ДП "АМПУ" в особі адміністрації Миколаївського морського порту", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, фахівці управління південного офісу Держаудитслужби в Миколаївській області провели фінансовий аудит діяльності підприємства "Миколаївський морський торговельний порт", яке належить до сфери управління Міністерства інфраструктури України, за період з 01 березня 2018 р. до 29 лютого 2020р. За результатами перевірки, незважаючи на наявність прибутку, фактично Миколаївський порт не здійснив перевантаження жодної тонни вантажу.

Зазначається, що порт передав свої виробничі потужності в оренду приватним операторам до кінця 2029-2030 років без права розірвання договору в односторонньому порядку. Сам Миколаївський порт не перевіряє стан переданого в оренду державного майна.

Також повідомляється, що штат порту складається з адміністративно-управлінського та обслуговуючого персоналу з зарплатою в тричі вище середньої в галузі. Доходи формують пасивні надходження за оренду, але борги перед кредиторами за два роки зросли в 3,5 рази і досягли 44,13 млн грн. На цьому тлі зношення основних засобів підприємства наближається до 100%.

Крім того, аудит виявив неефективні витрати і упущені вигоди загальною сумою майже 127 млн грн.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА