07:39 30.11.2020

Заява заступника голови ОП Татарова про діяльність НАБУ не відображає позицію президента України

2 хв читати
Заява заступника голови ОП Татарова про діяльність НАБУ не відображає позицію президента України

Заява заступника керівника Офісу Президента України Олега Татарова про діяльність Національного антикорупційного бюро є його особистою думкою і не відображає офіційну позицію глави держави, наголошують в Офісі президента.

"Як неодноразово заявляв президент України Володимир Зеленський, визнання неконституційними окремих положень закону "Про Національне антикорупційне бюро України" хоч і створювало загрозу для роботи НАБУ, але, в кінцевому підсумку, не змогло зруйнувати легітимність і незалежність як Національного антикорупційного бюро, так і його чинного директора (Артема Ситника - ІФ). Але найближчим часом цей закон буде вдосконалено для його повної відповідності Конституції України", - йдеться в коментарі на сайті Офісу президента в неділю.

Як заявив сам Татаров, він працює в команді президента України і повністю підтримує його вектор на співпрацю з міжнародними партнерами для зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів.

"Вчора я висловив свою особисту думку, яка жодним чином не впливає на мою підтримку всіх законодавчих ініціатив президента щодо зміцнення незалежності всіх антикорупційних органів", - сказав він.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, позиція щодо підтримки цілісності, незалежності та ефективності антикорупційної системи в Україні, яка була висловлена на останньому засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, незмінна, і тільки ця позиція є пріоритетною в команді президента Зеленського.

28 листопада заступник голови ОП Татаров в коментарі виданню "Закон і бізнес" висловив особисту думку, що НАБУ - це "не українська історія, яка, на жаль, перебуває за межами нашої країни".

"Можна виходити з різними законодавчими ініціативами, але корінням проблем в антикорупційній політиці держави є саме Артем Ситник", - сказав він.

Татаров висловив думку, що в НАБУ повинен бути проведений новий конкурс на посаду директора з "урахуванням виключно українських інтересів".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА