19:12 18.11.2020

Невідома деталь полетіла у відкритий космос під час виходу космонавтів з модуля МКС

2 хв читати
Невідома деталь полетіла у відкритий космос під час виходу космонавтів з модуля МКС

Непізнаний об'єкт вилетів з Міжнародної космічної станції (МКС) у відкритий космос під час виходу російського космонавта Сергія Рижикова з модуля "Пошук".

Як випливає з відеотрансляції, яка ведеться на сайті "Роскосмосу", під час виходу Рижикова з модуля "Пошук" невідома деталь покинула станцію і полетіла у відкритий космос.

"Що це ми бачимо? Якийсь сторонній літаючий об'єкт. Щось полетіло, але щось не потрібне. Щось випадкове", - прокоментували подію провідні трансляції.

У середу почався вихід у відкритий космос російських космонавтів Сергія Рижикова і Сергія Кудь-Сверчкова. Їм належить виконати низку маніпуляцій для підготовки до прибуття нового російського модуля "Наука".

Зокрема, космонавти перевірять герметичність люка модуля "Пошук", замінять змінну панель регулятора витрати рідини на модулі "Зоря", а також виконають низку робіт у рамках наукових експериментів. Ще космонавтам доведеться зайнятися "прибиранням" у космосі: вони очистять зовні ілюмінатор модуля "Зірка".

Всього космонавтам належить пробути у відкритому космосі 5 годин 33 хвилини. Нинішній екіпаж МКС повинен двічі вийти у відкритий космос. Другий попередньо заплановано на лютий. Всього для інтеграції модуля "Наука" буде потрібно близько 10 виходів у космос.

Востаннє російські космонавти виходили у відкритий космос 29 травня 2019 року. Тоді роботи із зовнішнього боку МКС виконували космонавти Олег Кононенко і Олексій Овчінін, вони провели у відкритому космосі близько шести годин.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

Унаслідок обстрілів на Донеччині поранено двох людей - ОВА

На Харківщині за добу двоє мирних жителів постраждали внаслідок обстрілів

Російські сили можуть домогтися значних тактичних успіхів, допоки Україна очікуватиме на прибуття допомоги від США - ISW

Росіянин убив двох українців у Верхній Баварії

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА