07:46 11.11.2020

Зеленська анонсувала запуск україномовних аудіогідів в Колізеї, Версалі і музеї Яд ва-Шем

2 хв читати

Дружина президента України Володимира Зеленського Олена Зеленська під час виступу на Міжнародному форумі культурної дипломатії анонсувала запуск україномовних аудіогідів в італійському Колізеї, французькому Версалі і ізраїльському музеї Яд ва-Шем, повідомила прес-служба Офісу президента.

Зазначається, що аудіозаписи для Колізею вже готові і передані для інтеграції в систему аудіогідів музею, а з Версалем і Яд Ва-Шем днями підписано меморандуми.

"Культурна дипломатія – один з пріоритетних напрямків роботи, який я обрала для себе у статусі дружини Президента. Це – дуже широке поняття, з великою кількістю можливостей та інструментів для залучення й самовираження. Форматів – безліч, але мета – єдина: якомога ширше та яскравіше презентувати нашу країну у світі через її культуру та мову. Мій формат, мій спосіб зробити свій внесок – сприяти поширенню української мови у світі через створення україномовних аудіогідів у найбільших світових музеях та культурних пам’ятках", - сказала Зеленська під час виступу.

В ОП повідомили, що за останні півроку в рамках ініціативи Зеленської запущені сім аудіогідів українською: в австрійській художній галереї Альбертіна і Музеї історії мистецтв, в турецькому палаці Долмабахче, музеї просто неба Ефес і Національному парку Гьореме (Каппадокія), в азербайджанському Національному музеї килима і латвійському Національному художньому музеї. Ще три аудіогіди - для музеїв Чорногорії, Італії та Литви - перебувають на етапі перекладу і звукозапису.

"Для мене цей проект – не тільки про зручність. Перш за все він – про поширення української мови у світі, про те, щоб голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках. І щоб ми, українці, відвідуючи інші країни, мали змогу відчути гордість, побачивши прапор України серед переліку мовних опцій аудіогідів", - наголосила Зеленська.

Джерело: https://www.president.gov.ua/news/olena-zelenska-anonsuvala-zapusk-ukrayinomovnih-audiogidiv-u-65045

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА