13:36 05.11.2020

Київ до 10 листопада очікує позиції ОБСЄ щодо "Плану дій по Донбасу"

2 хв читати
Київ до 10 листопада очікує позиції ОБСЄ щодо "Плану дій по Донбасу"

Організація з безпеки і співробітництва в Європі до 10 листопада сформує свою позицію і внесе пропозиції для подальшого розгляду запропонованого Києвом "Плану дій по Донбасу".

"10 листопада - наступне засідання ТКГ. До цього часу ОБСЄ має сформувати власну позицію та, можливо, внести свої пропозиції до подальшого розгляду "Плану дій", - повідомляється на сторінці української делегації в ТКГ у Facebook у четвер.

Українська делегація в ТКГ наголосила, що план представлено посередникам (ОБСЄ) і російській делегації. "Реальна реалізація комплексу цих заходів потребує схвалення президентом та парламентом України", - наголошується в повідомленні.

Згідно з повідомленням, п'ять головних пунктів плану це:

- виведення іноземних військ, незаконних збройних формувань та найманців з території України на початку 2021 року;

- скасування владою Російської Федерації низки рішень і документів, які є прямим втручанням в життя ОРДЛО, наприклад про спрощений порядок надання жителям цих територій російського громадянства;

- відновлення контролю над відповідною ділянкою російсько-українського державного кордону за допомогою СММ ОБСЄ;

- збільшення чисельності місії СММ ОБСЄ вчетверо (на 1500 осіб);

- лише за виконання цих умов - підготовка та проведення на території ОРДЛО виборів (за допомогою ОБСЄ).

В українській делегації ТКГ також зазначають, що необхідність створення плану виникла як спільне рішення трьох сторін, для, зокрема, розблокування роботи профільних підгруп після демаршу російської сторони у вересні цього року.

Раніше голова делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук розповів, що ТКГ контактної групи містить пропозицію про повне припинення конфлікту й демілітаризацію окремих районів Донецької та Луганської областей на початку 2021 року, щоб створити всі необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. 5 листопада цей план української сторони буде скеровано координатору ТКГ, спецпредставникові чинного голови ОБСЄ Гайді Грау.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА