08:03 03.11.2020

Зеленський: Я нікого з суддів КС півтора року не знав і не спілкувався з ними, тому яка може бути узурпація влади

1 хв читати
Зеленський: Я нікого з суддів КС півтора року не знав і не спілкувався з ними, тому яка може бути узурпація влади

Президент України Володимир Зеленський відкидає критику в нібито спробах узурпації влади в зв'язку з законопроектом з припинення повноважень нинішнього складу Конституційного суду України.

"Що стосується узурпації влади, то я нікого з цих суддів півтора року не знав, не бачив, я не знав їхніх прізвищ, не спілкувався з ними. Я спілкувався тільки з главою Конституційного суду, якому сказав, що є "червоні лінії" для українського суспільства, якщо "ми не хочемо повернутися через ваші рішення на 10 років назад у минуле". Це Вищий антикорупційний суд, це земельна реформа, банківська реформа, це наші зобов'язання перед Україною, нашим суспільством, те, що я обіцяв як президент, і обіцяла наша партія", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок.

Зеленський зазначив, що поважає Конституційний суд як інститут, але у нього багато питань, як і у експертів, і в українського суспільства до нинішнього складу КС.

"Тому коли ми говоримо про перезавантаження, ми говоримо про доброчесність суддів. Щоб вони захищали Україну, кожного громадянина, Конституцію, і не купували землю в Криму, а потім її ще й не декларували", - наголосив він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА