09:00 28.10.2020

Посол Білорусі в Аргентині подав другу заяву про відставку

1 хв читати
Посол Білорусі в Аргентині подав другу заяву про відставку

Посол Білорусі в Аргентині і за сумісництвом в Республіці Чилі, Парагваї, Перу та Уругваї Володимир Астапенко подав другу заяву про відставку, відмовляючись працювати в підпорядкуванні "особи, яка не має права висловлювати волю білоруського народу".

"Після інавгурації, 23 вересня, я подав заяву про звільнення з займаної посади за згодою сторін відповідно до п. 1 частини другої статті 35 Трудового кодексу Республіки Білорусь. Жодної реакції на це не отримав. Зараз я цю заяву відкликав і 27 жовтня подав нову", - розповів посол інтернет-порталу Tut.by у середу.

За словами Астапенка, нову заяву написано з вимогою звільнити його з посади на підставі статті 41 - "у зв'язку з порушенням наймачем законодавства, що перешкоджає виконанню моєї роботи за трудовим договором".

"Відсутність міжнародної легітимності глави держави не дозволяє мені і як дипломату, і як патріоту своєї країни продовжувати сумлінне виконання посадових обов'язків посла, перебуваючи в підпорядкуванні у особи, яка не має права висловлювати волю білоруського народу", - заявив Астапенко.

У Білорусі вже третій місяць тривають масові протести незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

Протестувальники вимагають відставки президента республіки Олександра Лукашенка, якого ЄС, США не визнають законно обраним, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА