16:35 25.10.2020

Поліція перевіряє ще один факт "каруселей", вісім повідомлень про мінування не підтвердилися - Клименко

2 хв читати

Станом на 15:00 неділі зареєстровано майже 2,5 тисячі повідомлень про правопорушення, пов'язані з виборчим процесом, відкрито 28 кримінальних проваджень, перевіряють іще один факт незаконного підвезення виборців на дільницю.

"Наразі зареєстровано 2 тис. 401 заяву та повідомлення від громадян, які пов'язані з виборчим процесом, найбільше - в Києві, Київській і Дніпропетровській областях", - сказав голова Національної поліції України Ігор Клименко на брифінгу в неділю в Києві.

За його словами, з 8:00 неділі складено 63 протоколи про вчинення адмінпорушень. 41 протокол складено у зв'язку з пошкодженням виборчого бюлетеня, також зафіксовано факти виносу бюлетенів. "Багато фактів, коли розривали і викидали бюлетені", - сказав він, додавши, що в низці випадків виборці пошкоджували виборчі урни.

Голова Нацполіції розповів, що нині 28 фактів правопорушень внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, насамперед ідеться про перешкоджання здійсненню виборчого права.

Що стосується фактів незаконного підвезення виборців - так званих каруселей, то, як розповів Клименко, зафіксовано ще один такий факт. "Наразі ще два двоповерхових автобуси приїхали з Житомирської області з 132 людьми. Ми з'ясовуємо, з якою метою ці громадяни прибули до Києва", - зазначив Клименко.

Голова Нацполіції уточнив, що всі 132 людини, які прибули в ці автобусах, доставлені до райуправління для з'ясування інформації. "Вони сказали, що приїхали на екскурсію. У нас є сумніви", - додав Клименко, зазначивши, що поки що рано говорити про те, що це однозначно правопорушення.

Говорячи про повідомлення щодо нібито мінування, голова Нацполіції повідомив, що таких дзвінків було вісім, жоден із них не підтвердився, виборчого процесу на час перевірки повідомлень не зупиняли.

Крім того, за словами Клименка, мають місце факти видачі кандидатами ручок і блокнотів із партійними логотипами, такі правопорушення також присікає поліція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА