07:28 21.10.2020

На Луганщині чиновників підозрюють у розкраданні бюджетних коштів на запобігання катастроф у результаті затоплення шахт

2 хв читати
На Луганщині чиновників підозрюють у розкраданні бюджетних коштів на запобігання катастроф у результаті затоплення шахт

У Луганській області групу чиновників підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, виділених на попередження катастрофи в результаті затоплення шахт, повідомила прес-служба Національної поліції України.

"Зараз в.о. гендиректора ДП "Первомайськвугілля", директору відокремленого підрозділу ВП "Шахта "Золоте" і двом керівникам товариств повідомлено про підозри за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 15 ч. 5 ст. 191 (замах на привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, правоохоронці викрили корупційну "схему" з розкрадання коштів, виділених на попередження надзвичайної ситуації техногенного характеру в зв'язку з затопленням шахт на Луганщині.

У Нацполіції додали, що сума збитків понад 14 млн грн.

Під час слідства правоохоронці встановили, що в 2017 році в Первомайському-Стахановському вугледобувному регіоні склалася критична ситуація із затопленням двох шахт на тимчасово окупованій території Луганської області. Як наслідок - збільшився рівень води на третій шахті "Золоте", що могло призвести до катастрофи.

Зазначається, що в 2018 році уряд виділив 33 млн грн на фінансування необхідних робіт на шахті, а розпорядником грошей визначено ДП "Первомайськвугілля".

"Держпідприємство уклало договір на виконання необхідних робіт з генпідрядником, а той - з іншою комерційною структурою. Однак частина робіт виконувалася за рахунок співробітників шахти, деякі роботи, які були оплачені з коштів державного бюджету, не виконувалися взагалі. Крім того, вартість окремих матеріалів була значно завищена", - наголосили у відомстві.

Також у поліції зазначили, що таким чином комерційним структурам переплатили понад 14 млн грн. Правоохоронці завадили розкраданню ще майже 3,5 млн грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

Матеріали до 2-го читання законопроєкту про заборону афілійованих із РПЦ організацій оприлюднять після юрекспертизи

Росіяни обстріляли Курахове, двоє людей загинули

За минулу добу в Україні внаслідок обстрілів загинула одна дитина, восьмеро поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА