22:02 20.10.2020

Шкарлет назвав п'ять основних завдань МОН

1 хв читати
Шкарлет назвав п'ять основних завдань МОН

Міністерство освіти і науки (МОН) України працює над п'ятьма важливими завданнями, повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет.

"Команда МОН вже працює над такими завданнями, як зміцнення кадрового потенціалу школи – у спосіб поетапного підвищення зарплат вчителів, встановлення надбавок за результатами сертифікації, підтримки молодих фахівців. 100-відсотковим забезпеченням безкоштовного підвезення дітей та педагогів у дитсадки, школи і проживання в селі. Відновленням професійно-технічної освіти - представлено план модернізації, триває робота над стратегією розвитку професійної освіти. Реформуванням наукової сфери - ключовим питанням є визначення моделі трансформації Національної та галузевих академій наук, вже працюють робочі групи. Зміною підходу держави до системи вищої освіти - триває громадське обговорення проекту Стратегії розвитку вищої освіти України до 2031 року", - написав Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

В.о. міністра зазначив, що президент Володимир Зеленський підтвердив стратегічне значення освіти і науки для розвитку України, що вже видно за обсягом фінансування освіти в проект Держбюджету-2021.

За його словами, приріст становить 34 млрд грн, а на 30% будуть збільшені оклади педагогів. В.о. міністра зазначив, що закладено нову програму для протидії пандемії коронавірусу (1 млрд грн), а також підтримка міністерської ініціативи щодо заснування з наступного року щорічної президентської премії для дітей, які отримали високі результати зовнішнього тестування.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА