14:38 20.10.2020

Сім'ям курсантів, які загинули під час катастрофи літака Ан-26 на Харківщині, виплатили компенсації - Генштаб ЗСУ

2 хв читати
Сім'ям курсантів, які загинули під час катастрофи літака Ан-26 на Харківщині, виплатили компенсації - Генштаб ЗСУ

Обласні військові комісаріати Сухопутних військ Збройних сил України у понеділок, 19 жовтня, виплатили сім'ям загиблих в авіакатастрофі біля Чугуєва 25 вересня курсантів одноразову грошову допомогу.

"Виплату в розмірі 750-кратного прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб на 1 січня календарного року, проведено шляхом зарахування коштів на карткові рахунки, які відкриті родинами курсантів в установах банків на їхній вибір", - повідомляє прес-служба Генерального штабу ЗСУ у соцмережі Facebook.

Зазначається, що на сьогодні продовжує працювати урядова комісія і триває робота з технічного розслідування катастрофи літака Ан-26Ш. Сім'ям екіпажу виплати будуть здійснені після остаточного офіційного встановлення обставин і причин авіакатастрофи.

Як повідомлялося, 25 вересня близько 20:50 на автодорозі Київ-Харків-Довжанський сталася авіакатастрофа. Під час планових навчальних польотів впав і загорівся військовий літак марки Ан-26, який здійснював посадку на аеродромі військової частини в місті Чугуєві Харківської області. На борту перебували 27 осіб (20 курсантів і сім офіцерів Харківського університету Повітряних сил ЗС України ім. Кожедуба). 25 людей загинули на місці. Курсант Віталій Вільховий помер у лікарні від отриманих поранень, ще один курсант В'ячеслав Золочевський вижив і був госпіталізований.

За фактом авіакатастрофи було розпочато кримінальне провадження за ст. 416 (порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу та важкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Міністр оборони Андрій Таран 26 вересня прийняв рішення про виплату грошової допомоги сім'ям загиблих унаслідок авіакатастрофи в розмірі 1 млн 576,5 грн (750 прожиткових мінімумів) на кожного за рахунок фондів оборонного відомства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА