07:21 09.10.2020

Велика Британія допоможе оснастити флот України сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО

2 хв читати
Велика Британія допоможе оснастити флот України сучасними ракетними катерами, сумісними зі стандартами НАТО

Велика Британія допоможе переоснастити Військово-морські сили України сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО, і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному і Азовському морях, зазначають в Офісі президента України.

"Для фінансування цих робіт уряд Великої Британії надасть позику на 10 років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Україна зможе спостерігати і вчитися при будівництві перших кораблів в Британії паралельно з модернізацією власного суднобудування, яке забезпечить будівництво наступних кораблів вже в Україні. Кошти підуть також на будівництво портової інфраструктури для базування кораблів в Очакові. Ця домовленість допоможе зміцнити обороноздатність України на морі і підвищить безпеку на півдні України", - повідомляє прес-служба ОП за підсумками офіційного візиту делегації України на чолі з президентом Володимиром Зеленським у Велику Британію.

Крім того, українська делегація повертається з кредитними гарантіями розміром до 2,5 млрд фунтів стерлінгів для британсько-українських торговельних контрактів. Відповідний меморандум був підписаний в четвер увечері в присутності президента.

"Як зазначив Володимир Зеленський, ці кошти можуть бути використані для реалізації інвестиційних проектів у таких пріоритетних галузях, як безпека і оборона, сільське господарство, інфраструктура, енергетика та охорона здоров'я. Умови надання коштів дуже комфортні для України", - зазначили в ОП.

Під час візиту вперше глава Української держави був прийнятий членами британської королівської сім'ї.

Було підписано історичну угоду про політичну співпрацю, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною і Великою Британією.

"Дана Угода після Brexit гарантує нашим громадянам і бізнесу стабільність у співпраці і відкриває новий потенціал, включно з такими сферами, як торгівля, промислова політика, енергетика, сільське господарство, інформаційне суспільство, довкілля, глобальні завдання з боротьби зі змінами клімату тощо", - зазначили в ОП.

Також українській стороні вдалося досягти домовленостей, які передбачають лібералізацію умов торгівлі товарами і послугами на рівні не нижче, ніж передбачено в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС, наголосили в Офісі президента.

"Велика Британія і Україна підтвердили свої зобов'язання відстоювати демократичні принципи, права людини і основні свободи, а також міжнародний правопорядок, який зберігає мир. Ми отримали повну підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України. Велика Британія засудила агресію Росії проти України і підтримала необхідність безумовного відновлення територіальної цілісності нашої держави в межах міжнародно-визнаних кордонів", - йдеться в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА