11:50 05.10.2020

Червоний Хрест вимагає захистити мирне населення в зоні карабаського конфлікту

1 хв читати
Червоний Хрест вимагає захистити мирне населення в зоні карабаського конфлікту

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) висунув вимогу до сторін карабаського конфлікту вжити всіх заходів щодо захисту мирного населення та цивільних об'єктів інфраструктури.

"МКЧХ рішуче засуджує невибіркові бомбардування, про які надходять повідомлення, та інші передбачувані незаконні напади із застосуванням зброї вибухової дії у великих і малих містах та інших населених пунктах, де мирні жителі гинуть й отримують жахливі поранення", - сказав директор управління МКЧХ з оперативної діяльності в Європі та Центральній Азії Мартін Шюпп.

"Слід вжити всіх можливих заходів, щоб захистити цивільне населення та об'єкти цивільної інфраструктури: лікарні, школи, ринки. Також необхідно оберігати систему водопостачання. Цього вимагає міжнародне гуманітарне право", - наголосив Шюпп, слова якого наводить прес-служба гуманітарного агентства.

У прес-релізі зазначено, що останніми днями почастішали випадки застосування в населених районах важкого озброєння та зброї вибухової дії.

"Застосування зброї вибухової дії з широким радіусом ураження проти військових цілей у населених районах може бути порушенням міжнародного гуманітарного права, норми якого забороняють невибіркові та неспівмірні напади", - йдеться в повідомленні.

"МКЧХ вважає, що слід уникати застосування в населених районах зброї вибухової дії з широким радіусом ураження, якщо не було вжито достатніх запобіжних заходів, щоб обмежити радіус дії такої зброї і, відповідно, зменшити небезпеку для цивільного населення", - наголосила гуманітарна організація.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА