17:03 01.10.2020

В Офісі президента співчувають у зв'язку із загибеллю співробітниці посольства США в Києві, мають намір сприяти встановленню всіх обставин

2 хв читати

 В Офісі президента України висловлюють глибокі співчуття у зв'язку із загибеллю співробітниці посольства США.

"З великим сумом дізналися про те, що в лікарні померла громадянка Сполучених Штатів Америки, співробітниця американського посольства у Києві. Жінку з травмою голови 30 вересня знайшли перехожі просто неба біля залізниці в Шевченківському районі столиці. У неї залишилося четверо дітей і чоловік. Висловлюємо наші найщиріші співчуття рідним, друзям і колегам загиблої", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави в четвер.

Українська влада та Офіс президента зокрема всіляко сприятимуть встановленню всіх обставин трагедії.

"Правоохоронні органи України проводять невідкладні слідчі дії для з'ясування всіх обставин цієї страшної події. Наразі розглядається версія як умисного вбивства, так і нещасного випадку. Наголошуємо на необхідності оперативного та всебічного розслідування. Якщо ця трагедія сталася через злий умисел, винні мають понести законне покарання", - наголосили в Офісі президента.

Як повідомлялося, померла співробітниця посольства США Санвер Нікаело. Слідство розглядає версію, що Нікаело зачепив поїзд, що рухався, наближення якого вона не почула. За даними джерела, у співробітниці посольства глибока рана (близько 4 см) на потилиці.

Згодом директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко зазначив, що поліція розслідує обставини загибелі жінки та розшукує одного підозрюваного, проте не виключений і нещасний випадок. "Тіло було знайдено на залізниці в навушниках під час пробіжки підтюпцем. Нацполіція України розслідує", - написав Шевченко англійською у своєму акаунті у Twitter.

У свою чергу начальник столичного главку поліції Андрій Крищенко в ефірі телеканалу "Наш" у середу ввечері повідомив, що за цим фактом правоохоронці розслідують провадження за статтею "умисне вбивство". За його словами, "особу встановлено практично одразу, тому що у неї була перепустка - можливо, ця жінка співробітниця посольства". При цьому Крищенко залишив без коментарів запитання, яку посаду жертва обіймала в посольстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА