10:21 11.09.2020

ВАКС обрав екс-керівнику аеропорту "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,2 млн грн

2 хв читати
ВАКС обрав екс-керівнику аеропорту "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,2 млн грн

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України й застосував до колишнього керівника ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн 255 тис. грн, повідомляє прес-служба ВАКС.

"Підозрюваний зобов'язаний не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує, слідчому, прокурору, суду", - йдеться в повідомленні на сторінці Facebook.

Окрім того, з моменту обрання запобіжного заходу у вигляді застави, підозрюваний зобов'язаний виконувати покладені на нього обов'язки: прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, прокурорів САП; не виїжджати з Києва та Київської області без дозволу детективів, прокурорів або суду; повідомляти детективам, прокурору про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними й свідками.

Підозрюваний також має здати на зберігання до Державної міграційної служби України всі свої паспорти для виїзду за кордон і всі інші документи, що дають право на виїзд з України.

"Термін дії обов'язків - до 11 листопада 2020 року", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 7 вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили екс-керівнику ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і начальнику служби орендних відносин аеропорту про підозру в незаконному розпорядженні майном, що завдало збитків на суму понад 16,5 млн грн.

За даними слідства, посадові особи аеропорту з 2014-го до 2019 року на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення суб'єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю.

Кабінет Міністрів України в березні 2017 року призначив генеральним директором державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) Павла Рябікіна. До нього посаду в.о. гендиректора "Борисполя" з 18 вересня 2014 року обіймав Євген Дихне, який змінив раніше звільненого Сергія Гомболевського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА