16:20 09.09.2020

Третина дорослого населення великих міст України вживає тютюнові вироби - соцопитування

2 хв читати
Третина дорослого населення великих міст України вживає тютюнові вироби - соцопитування

Поширеність споживання тютюнових і нікотинових продуктів в Україні становить 33% серед дорослого населення міст Києва, Харкова, Одеси, Львова та Дніпра, свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 20 травня - 4 червня на замовлення ТОВ "Філіп Морріс Сейлз енд Дистриб’юшн".

Згідно з результатами дослідження, в українських містах (Київ, Харків, Одеса, Львів та Дніпро) найпоширенішим першим регулярно застосовуваним продуктом все ще залишаються сигарети.

Так, поширеність вживання тютюнових і нікотинових продуктів в Україні становить 33% серед дорослого населення досліджуваних міст; 25% респондентів курять сигарети, 8% курять інші горючі тютюнові вироби (такі як сигари, сигарили, курильні трубки, кальян), 7% користуються системами нагріву тютюну (IQOS, glo), 1% курять електронні сигарети, лише 0,3% вживають бездимний (жувальний) тютюн.

За даними опитування, перший продукт регулярного споживання нікотину в більшості випадків (88%) - це сигарети. Водночас 5% курців починали з інших горючих тютюнових виробів, для 0,5% перший продукт - системи нагріву тютюну (IQOS - 0,4%, glo - 0,1%), для 0,4% - це електронні сигарети, 0,3% починали з бездимного тютюну.

Зазначається, що 57,3% поточних користувачів не планують залишати звичку вживати будь-який продукт у найближчі шість місяців, тоді як 12% планували зробити це протягом наступних 30 днів і 22,6% протягом наступних шести місяців (але не протягом наступних 30 днів).

Відповідно до соцопитування, курці сигарет почали регулярно курити сигарети в середньому у 19 років, у той час як користувачі IQOS почали регулярно використовувати IQOS у середньому в 32 роки.

Учасниками опитування було доросле (18+) населення Києва, Харкова, Дніпра, Одеси та Львова. Опитування проводилося методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) за випадковою вибіркою стаціонарних і мобільних телефонів, загалом опитано 5 тис. респондентів.

Тип вибірки - квотна вибірка за населенням міст, статтю та віком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА