17:02 08.09.2020

Балух перебуває в реанімації - нардеп Геращенко

2 хв читати

Побитий у ніч на вівторок у Києві та госпіталізований колишній політичний в'язень Кремля, громадський активіст Володимир Балухи станом на 16:30 вівторка перебуває в реанімації, стверджує співголова парламентської фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Володимир Балух зараз в реанімації", - написала Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook о 16:27 вівторка.

Пізніше вона оновила свій пост, розповівши попередні подробиці події.

"За попередньою інформацією, політв'язні Кремля зібралися разом, аби привітати одне одного з річницею звільнення. Поряд знаходилася російськомовна компанія. Володя зробив зауваження, схоже, ці люди могли потім його відстежити... Таку інформацію отримала від (нардепа фракції "Євросолідарність", заступника голови меджлісу кримськотатарського народу - ІФ) Ахтема Чийгоза", - написала Геращенко.

За її словами, Балух наразі у важкому стані і перебуває в лікарні швидкої допомоги, куди "швидка" привезла його опівдні.

"Тільки що закінчилася операція, його перевели в реанімацію. У Володі важка черепно-мозкова травма, операція була на голові, стан важкий", - написала нардеп у Facebook.

Як повідомлялося, про побиття Балуха раніше у вівторок повідомив український режисер, колишній політв'язень Кремля Олег Сенцов. "Володимир Балух був побитий сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з'ясовуються", - написав Сенцов у соцмережі Facebook у вівторок.

"Володя притомлений. Зламана рука та ключиця. Загрози життю немає", - додав він пізніше.

Згодом у поліції Києва заявили, що створили слідчу групу з досвідчених і висококваліфікованих працівників, які встановлюють усі обставини побиття Балуха.

Як розповіли у відомстві, попередньо встановлено: потерпілого госпіталізували з тілесними ушкодженнями з Гідропарку. Окрім цього, у чоловіка виявили відсутність мобільного телефона та банківської картки. Наразі 49-річний потерпілий перебуває в лікувальному закладі, де йому надають допомогу.

Володимир Балух - кримський фермер, був засуджений за рішенням підконтрольного Росії Роздольненського райсуду Криму до п’яти років колонії за сукупністю двох кримінальних справ. Він був фігурантом справи про незаконне зберігання зброї та вибухівки (ч. 1 ст. 222 і ч. 1 ст. 222.1) та ч. 2 ст. 321 Кримінального кодексу РФ (дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства). Був звільнений у рамках взаємного звільнення утримуваних осіб між Україною та Росією 7 вересня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА