08:19 28.08.2020

Напад із обстрілом автобуса поблизу Люботина кваліфіковано за ще однією статтею КК

2 хв читати
Напад із обстрілом автобуса поблизу Люботина кваліфіковано за ще однією статтею КК

За фактом нападу зі стріляниною на автобус, який стався в четвер увечері поблизу Люботина Харківської області, відкрито ще одне кримінальне провадження за статтею "замах на вбивство".

"Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) і ч. 15 п. 1,7,12 ч.2 ст. 115 (замах на вбивство двох і більше осіб з хуліганських спонукань, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

У відомстві також уточнили, що в результаті інциденту були доставлені в лікарню 4 людини: один із постраждалих отримав струс мозку, інші - різні поранення від гумових куль.

Нині, за інформацією поліції, машини нападників встановлені, 14 осіб затримано. Тривають слідчі дії.

Водночас, народний депутат Ілля Кива (ОПЗЖ) стверджує, що затримані не всі нападники, а тільки частина тих, хто пересувалися на двох автомобілях, раніше помічених в Полтаві поблизу місця проведення зборів міської організації ОПЗЖ.

"Триває план перехоплення і пошук інших чотирьох автомобілів на яких зникли злочинці", - написав Кива в своєму телеграм-каналі.

Як повідомлялося, в четвер увечері поблизу Люботина на автодорозі невідомі автомобілем Mitsubishi заблокували рух мікроавтобуса Mercedes, в якому перебували представники громадської організації "За життя", і змусили його зупинитися. Після цього з Mercedes'а вийшли кілька людей, обстріляли мікроавтобус з травматичної зброї і зникли на своєму автомобілі. За попередньою інформацією поліції, двоє активістів "За життя" були поранені.

Відомості про те, що трапилося внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА