20:28 18.08.2020

Страйком "Білоруськалію" оголосив про страйк з 19 серпня

2 хв читати
Страйком "Білоруськалію" оголосив про страйк з 19 серпня

Представники незалежної профспілки "Білоруськалію" виступили за початок страйку робітників калійного комбінату з 19 серпня, а також за їх участь в мітингу на площі в Солігорську.

"Починаючи з 10 серпня 2020 року загальний збір на площі о 9 ранку. На роботу не виїжджаємо. Приїжджаємо на площу. Явка суворо обов'язкова", - заявив співголова страйкому "Білоруськалію" Анатолій Бокун у відеозверненні до страйкувальників.

Тим часом, як передають білоруські ЗМІ і телеграм-канали, поки на "Білоруськалії" частково припинені технологічні процеси. Повідомляється, що видобуток руди частково припинено на першому рудоуправлінні, також зупинялася збагачувальна фабрика. За даними ЗМІ, зараз страйкують близько 3 тисяч працівників, всього на підприємстві працює 17 тис. людей.

Прем'єр-міністр Білорусі Роман Головченко повідомив у вівторок, що "Білоруськалій" останніми днями знизив обсяги виробництва, оскільки люди не могли визначитися, "йдуть вони працювати або на площу". "І цією ситуацією скористалися його конкуренти на ринку, зокрема, "Уралкалій", який наростив поставки", - заявив Головченко.

17 серпня білоруські ЗМІ проінформували про зупинку всіх шахт на "Білоруськалії". За інформацією ЗМІ, робочі ВАТ "Білоруськалій" оголосили в понеділок страйк і формують страйкоми.

У п'ятницю в Солігорську, де розташовуються основні шахти "Білоруськалію", відбулися стихійні акції протесту, а ввечері зі співробітниками зустрілося керівництво підприємства. На зустрічі люди зажадали звільнити Солігорськ від загону особливого призначення, який втратив довіру громадян, і клопотати про розформування ОМОН з позбавленням співробітників військових звань без права відновлення на службу в органи МВС; притягнути до відповідальності тих, хто перевищив повноваження під час і після виборчої кампанії, не виконали свої обов'язки сумлінно відповідно до законодавства Білорусі визнати вибори недійсними і провести нові вибори з новим ЦВК і залученням незалежних спостерігачів.

Люди пообіцяли зупинити виробництво на невизначений термін, якщо вимоги не будуть виконані.

"Білоруськалій" є єдиним виробником хлоркалію в Білорусі, а також одним із найбільших постачальників калійних добрив на світовий ринок. Підприємство реалізує свою продукцію через ВАТ "Білоруська калійна компанія".

У свою чергу в ВАТ "Білоруська калійна компанія" в понеділок пообіцяли своїм партнерам докласти всіх зусиль щодо виконання наявних з ними домовленостей.

"Увага всього світу сьогодні прикута до нашої країни. Повною мірою усвідомлюючи важливість наших зобов'язань перед вами і високий ступінь відповідальності, ми звертаємося до вас із проханням про розуміння", - йдеться в повідомленні на сайті БКК.

"Ми докладемо всіх зусиль для виконання своїх домовленостей і відкриті для своїх партнерів, залишаючись на зв'язку 24/7", - наголошує компанія.

У БКК також висловили надію на швидке розв'язання ситуації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА