11:22 03.08.2020

У районах "червоної" зони заповнюваність ліжок пацієнтами з COVID-19 має перевищувати 75% - KSE

1 хв читати
У районах "червоної" зони заповнюваність ліжок пацієнтами з COVID-19 має перевищувати 75% - KSE

У районах, зарахованих до "червоної" зони, заповнюваність ліжок пацієнтами із COVID-19 має перевищувати 75%, внесок району в перевищення епідпоказників регіону має становити понад 50%.

Як повідомляє Київська школа економіки (KSE), такі показники закладаються при ухваленні рішення комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

"Рівні епідемічної небезпеки визначаються рішенням комісії з питань ТЕБ і НС за кожним із наявних показників - заповнюваність ліжок, коефіцієнт виявлення випадків і показник динаміки зростання випадків", - ідеться в прес-релізі KSE.

За інформацією KSE, до "зеленої" зони належать райони, в яких заповнюваність ліжок пацієнтами з COVID-19 становить менше ніж 5%, а внесок району в показники регіону становить до 50%.

До "жовтої" зони належать райони з заповнюваністю ліжок пацієнтами з COVID-19 на рівні 50-75%, внесок району в показники регіону становить від 5% до 20%.

Внесок районів "помаранчевої" зони в показники регіону становить від 20% до 50%.

Київська школа економіки розробила епідеміологічну модель поширення COVID-19, яку використовує Міністерство охорони здоров'я для прогнозування розгортання епідемії.

Наразі Україна рухається за "жовтим" сценарієм, який передбачає до 4000 смертей від COVID-19 до кінця 2020 року. Кількість хворих в Україні, за підрахунками KSE, станом на 1 серпня може сягати 210 тисяч осіб проти офіційних 70 тис. осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА