06:59 27.07.2020

На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі російські найманці 13 разів обстріляли українські позиції, один військовослужбовець поранений

3 хв читати
На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі російські найманці 13 разів обстріляли українські позиції, один військовослужбовець поранений

На Донбасі почався повний і всеосяжний режим припинення вогню, за добу неділі, 26 липня, російські найманці 13 разів відкривали вогонь по українських позиціях, один військовослужбовець отримав поранення, біля Михайлівки противник здійснив провокацію з використанням заборонених протипіхотних мін, повідомили в прес -центрі штабу ООС.

За інформацією штабу, оприлюдненій на сторінці в Фейсбук у ніч на понеділок, заходи повного і всеосяжного припинення вогню не позбавляють українських воїнів діяти відповідно до норм міжнародного гуманітарного права та національного законодавства України. Наголошується, що підрозділи зі складу ООС готові дати належну відсіч противнику в разі порушення домовленостей.

"Варто зазначити, що в ООС працює кол -центр, і будь-який з військовослужбовців у яких "нібито вилучають штатне озброєння" можуть звертатися за номером телефону, який є в кожній військовій частині", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за добу 26 липня російські найманці на Донбасі 13 разів порушили режим припинення вогню. Протягом доби противник неодноразово здійснював як провокаційні, так і прицільні обстріли.

Зокрема у Водяного, Південного, Широкиного, Пищевика, Пісків, Опитного і Лебединського. Зафіксовано застосування мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП, БПЛА та стрілецького озброєння.

Недалеко від Щастя противник застосував снайперську зброю, а поблизу Авдіївки було випущено три реактивних снаряди калібру 122-мм і вівся вогонь з 82-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У штабі зазначили, що в п'яти випадках підрозділи ООС зі штатного озброєння відкривали вогонь.

"За минулу добу, в результаті обстрілу противника, один український захисник отримав поранення. Його в задовільному стані доставили до медичного закладу і надали необхідну допомогу лікарів", - йдеться в повідомленні.

Також, напередодні повного і всеосяжного режиму припинення вогню противник здійснив чергову провокацію неподалік Новомихайлівки та скоїв мінування українських позицій протипіхотними мінами ПОМ-2 за допомогою протитанкових гранатометів. "Такі міни заборонені Оттавською конвенцією і виготовляються виключно в Російській Федерації. ПОМ-2 належить до дистанційних і має період самоліквідації від 4 до 100 годин", - уточнили українські військові.

"Підступність провокації полягає в тому, що незабаром, вже під час дії перемир'я, міна може детонувати і вибух буде розцінюватися, як обстріл з боку українських позицій, або підрив українських воїнів на власних мінах. Тобто, в будь-якому випадку, як зрив повного і всеосяжного режиму припинення вогню", - додали в штабі.

Крім того, російські найманці продовжували обстрілювати не тільки позиції українських захисників, а й житлові будинки. Так, 26 липня 2020 в напрямку н.п. Яковлівка в бік н.п. Авдіївка противник застосував міномети калібру 82-мм. В результаті обстрілу одна з мін потрапила в дах дачного будинку, що призвело до руйнування будівлі і пожежі. У дворі також виявлені дві воронки, ймовірно, від попадання мін калібру 82-мм. "Жертв і поранених серед цивільного населення немає", - заявили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА