21:15 25.07.2020

Тисячі ізраїльтян готуються вийти на антиурядову акцію в Єрусалимі

1 хв читати
Тисячі ізраїльтян готуються вийти на антиурядову акцію в Єрусалимі

Тисячі ізраїльтян готуються вийти в суботу ввечері на антиурядову демонстрацію в Єрусалимі, щоб закликати до відставки прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньягу, пише газета The Times of Israel.

Організатори акцій заявили, що якщо поліція застосує водяну гармату для розгону демонстрантів, то вони направлять скаргу до Верховного суду за невідповідне і невиправдане застосування сили проти учасників протесту.

"Поліція почала використовувати водомети, розбризкуючи воду під високим тиском щодо протестувальників. Це невідповідне і невиправдане застосування сили проти них. Використання водометів загрожує безпеці демонстрантів, і останнім часом призвело до важких травм, включно з травмами голови та інших органів", - йдеться в заяві одного з організаторів протестів.

У ньому також стверджується, що, якщо поліція не запевнить організаторів у тому, що не збирається використовувати водомети, то скарга відправиться до Верховного суду.

Акції протесту в Ізраїлі в останній тиждень відбуваються регулярно. Демонстранти незадоволені заходами, які уряд робить для стримування коронавірусу. Такі акції проходять у Тель-Авіві. Демонстранти, які виходять на акції протесту в Єрусалимі, незадоволені тим, що судовий процес, у рамках якого Нетаньягу звинувачують в корупційних злочинах, заморожений на час епідемії коронавірусу.

Іноді акції протесту перетікають у безлади, і поліція Ізраїлю затримує тих, хто бере в них участь. Як правило, йдеться про затримання декількох десятків людей, згодом їх відпускають.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА