19:56 24.07.2020

Представники азербайджанської та вірменської діаспори знову побилися на південному заході Москви

2 хв читати
Представники азербайджанської та вірменської діаспори знову побилися на південному заході Москви

Ще один конфлікт між вихідцями з Вірменії та Азербайджану стався в Москві, цього разу - в кафе в Саларьєво, повідомив "Інтерфаксу" інформоване джерело.

"У кафе "Вірменський будинок" сталася сутичка вірмен і азербайджанців. У будівлі розбиті стекла, використовувалися біти і арматури", - сказав співрозмовник агентства.

"Інтерфакс" не має інформації з офіційних джерел з цього приводу.

Раніше понад двадцяти п'яти осіб було затримано в московському Мар'їно через серію розбоїв і хуліганств. Учасниками бійок стали вихідці з Вірменії та Азербайджану.

Вранці в п'ятницю посольство Вірменії в РФ, Союз Вірмен Росії і інші структури поінформували відповідні російські органи про напади азербайджанців на вірмен, що відбулися напередодні.

"В останні дні ми продовжуємо помічати, що азербайджанська сторона намагається перенести напружену ситуацію на вірмено-азербайджанському кордоні на територію Російської Федерації і створити конфлікт між громадами двох народів. Зокрема, це відбувається на торговельно-економічних майданчиках Москви і інших міст Росії, які так або інакше пов'язані з владою Азербайджану", - йшлося в заяві вірменського посольства, опублікованій у п'ятницю.

У свою чергу держкомітет з роботи з діаспорою Азербайджану провів відеоконференцію за участю представників діаспорських організацій в РФ і дипломатичного корпусу в Москві.

"Під час зустрічі було обговорено ситуацію, що склалася в Росії, зокрема, були проаналізовані акти насильства вірмен, вчинені проти азербайджанців. У ході відеоконференції обговорювалося ставлення представників діаспори до таких випадків, вивчені всі факти", - повідомили агентству "Інтерфакс-Азербайджан" в відомстві.

Зіткнення на вірмено-азербайджанському кордоні почалися 12 липня і тривали до 15 липня в суміжних районах - Товузькому (Азербайджан) і Тавушському(Вірменія), що межують також із Грузією і розташовані в декількох сотнях кілометрів від невизнаного Нагірного Карабаху, де ситуація залишалася спокійною.

Останніми днями ситуація там стабілізувалася, але залишається напруженою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА