08:36 15.07.2020

Адміністрація Трампа зняла обмеження для іноземних студентів, які навчаються тільки онлайн

2 хв читати
Адміністрація Трампа зняла обмеження для іноземних студентів, які навчаються тільки онлайн

Адміністрація президента США Дональда Трампа скасувала своє рішення, згідно з яким іноземні студенти, які навчаються повністю онлайн, повинні були покинути країну.

Як заявила федеральний суддя Еллісон Берроуз у вівторок у Бостоні, адміністрація повернеться до політики, яка діяла в березні.

"Я була проінформована сторонами, що вони домовилися. Вони повернуться до статус-кво", - сказала Берроуз на початку судового розгляду, ініційованого Гарвардським університетом і Массачусетським технологічним інститутом.

Відповідно до джерел телеканалу CNN, деякі в Західному крилі Білого дому вважають, що рішення стосовно іноземних студентів було погано продумано і виконано.

Інше джерело заявило, що Білий дім зараз зосереджений на тому, щоб це правило застосовувалося тільки до нових студентів, а не до студентів, що вже перебувають в США.

Рішення про скасування політики щодо іноземних студентів було прийнято після шквалу судових розглядів, починаючи з позову Гарвардського університету і Массачусетського технологічного інституту, за яким послідували державні коледжі Каліфорнії, а потім коаліція з 17 штатів. Відповідачем у позові зазначено міністерство внутрішньої безпеки США.

На початку липня в Імміграційній і митній службі США (ICE) оголосили, що іноземним студентам, які отримують вищу освіту в США, доведеться покинути країну, якщо їх університети на тлі пандемії COVID-19 перейдуть виключно на онлайн навчання.

"Державний департамент США не видаватиме візи студентам, які навчаються у вищих навчальних закладах, які повністю переходять на онлайн, протягом осіннього семестру, а імміграційна і митна служба не дозволить таким студентам в'їхати в Сполучені Штати", - йшлося в прес-релізі, опублікованому на сайті ICE.

Це рішення на практиці означає, що ті студенти, які нині перебувають у Сполучених Штатах, не зможуть залишитися на осінній семестр і повинні покинути країну, якщо їх вузи переходять на онлайн-навчання. При цьому, наприклад, іноземні студенти можуть перевестися до вузів з офлайн навчанням і, таким чином, залишитися в США.

Студентам-іноземцям, які залишаться на американській території, незважаючи на те, що їх вузи перейшли на онлайн-навчання, буде загрожувати висилка з США.

Йдеться про студентів, які перебувають в країні з візою F-1 або M-1. Віза F-1 видається іноземцям, які отримують в США академічну освіту на ступені бакалавра або магістра, а з візою М-1 в США можуть в'їхати іноземці, які мають намір навчатися на професійних курсах, наприклад, вивчати кулінарію, косметологію, відвідати літні професійні школи і / або курси підвищення кваліфікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА