21:03 08.07.2020

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не отримає нових повноважень у разі ухвалення законопроекту "Про медіа" - Потураєв

2 хв читати

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не отримає нових повноважень у разі ухвалення законопроекту №2693-д "Про медіа", заявив голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв.

"Жодних нових повноважень Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не отримує. А система притягнення до відповідальності порушників медійного законодавства взагалі стає чіткішою, прозорішою та справедливішою", - сказав Потураєв під час онлайн-дискусії: "Проект закону "Про ЗМІ" №2693-д: обговорення регулювання онлайн-медіа та платформ загального доступу до інформації і відео" в середу.

За його словами, головним завданням законопроекту є зрівняння умов існування всіх суб'єктів медіаринку.

"Одне з головних завдань законопроекту - всі медіа мають бути в рівних умовах, щоб ні у кого не було переваг. Саме тому відповідальність стосуватиметься всіх: і зареєстрованих, і незареєстрованих ЗМІ. Чому 90% українських медіа, які дотримуються закону, готові нести відповідальність перед суспільством, і навіть більшість вже це робить, а інші 10% - ні?" - зазначив депутат.

Так, за незначні порушення медійного законодавства у документі передбачаються приписи. Голова комітету з гуманітарної та інформполітики стверджує, що це лише заходи реагування, повідомлення від регулятора з проханням усунути порушення. Ці приписи не накопичуються. Треба свідомо системно не виконувати приписи, щоб вони стали підставою для застосування суворіших санкцій, пояснив Потураєв.

Найбільша санкція для онлайн-медіа, згідно із законопроектом - це скасування реєстрації та заборона на поширення інформації. Але рішення про такі заходи, за словами депутата, ухвалюватиме не Нацрада, а суд, до якого має звернутися регулятор при наявності підстав після невиконаних приписів, перевірок і штрафів.

Всі рішення або заходи реагування, або суворіші санкції, ухвалюватимуться колегіально на засіданні Нацради з телебачення і радіомовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА