17:10 07.07.2020

Президент НАНУ Патон бачить своїм наступником віце-президента академії Загороднього

2 хв читати
Президент НАНУ Патон бачить своїм наступником віце-президента академії Загороднього

Президент Національної академії наук України (НАНУ) Борис Патон бачить своїм наступником віце-президента академії Анатолія Загороднього.

"Я з вибором уже визначився: голосуватиму за академіка Анатолія Загороднього, який обіймає посаду віцепрезидента нашої академії (...). Саме в його особі найбільш вдало поєднуються професійні та людські якості", - сказав Патон в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", відповідаючи на запитання про кандидатів на посаду президента НАНУ.

Він додав, що Загородній позитивно зарекомендував себе за тими напрямами роботи, якими опікується відповідно до посадових обов'язків у президії НАНУ, а також має великий досвід роботи.

"У мене завжди викликали занепокоєння люди, які жадали влади, особливо за всяку ціну. Наприклад, ціною знеславлення організації, в якій вони бачать себе керівником, не маючи для цього достатньо компетенції та хисту. Як і з-поміж будь-яких інших людей, серед учених також трапляються такі, котрі з більшою приємністю дивляться на себе в науці, ніж на науку в собі", - додав Патон.

Він уточнив, що на виборах президента НАНУ мають право голосувати не лише члени академії, а і представники її наукових колективів.

Як повідомлялося, президія НАНУ 25 березня перенесла чергову сесію загальних зборів академії, призначену на 13-17 квітня, через тимчасову заборону в Україні проведення масових зборів з метою запобігання коронавірусу.

Було вирішено визначити терміни її проведення після поліпшення епідемічної ситуації в країні та завершення дії заборони проведення масових заходів.

Раніше президія академії затвердила списки кандидатів на посаду президента НАНУ, серед яких академіки Владислав Гончарук, Анатолій Загородній, Сергій Комісаренко, академік і екс-віце-прем'єр Володимир Семиноженко, а також академік і голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА