12:31 16.06.2020

Суд з обрання запобіжного заходу Мангеру розпочнеться о 15:00, його везуть до Києва - адвокат

2 хв читати

Печерський районний суд Києва о 15:00 вівторка, 16 червня, розгляне клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному у замовленні та організації нападу на активістку Катерину Гандзюк голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, повідомив його адвокат Дмитро Ільченко.

"Рано-вранці співробітники СБУ затримали Мангера і везуть до Києва для обрання запобіжного заходу. Засідання призначено на 15:00", - сказав адвокат агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

При цьому він додав, що співробітники СБУ, затримуючи Мангера, не врахували наявності медичних документів про неможливість його примусової доставки до суду.

Раніше Офіс генпрокурора повідомив, що Мангера затримано на виконання постанови слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 16 червня 2020 року.

Наразі правоохоронці доставляють Мангера до Києва в Печерський районний суд, де суддя розгляне клопотання прокурора Офісу генерального прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

31 липня 2018 року уранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою радника мера Херсона Катерину Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва. 4 листопада Гандзюк померла.

Фігурантів справи - голову Херсонської облради Мангера, помічника народного депутата Ігоря Павловського, екс-учасника АТО Сергія Торбіна та Олексія Левіна (Москаленка) - обвинувачують у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (види співучасників), п. п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Раніше Мангера не доправили до суду для обрання запобіжного заходу. Сторона захисту заявила, що його було госпіталізовано через проблеми з серцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак обговорив Українську формулу миру з директором Офісу з нацбезпеки при президентові Республіки Корея

У лікарні помер чоловік, який постраждав унаслідок обстрілу Одеси 29 квітня

СБУ повідомила про підозру митрополиту УПЦ (МП) із Запоріжжя в розпалюванні релігійної ненависті

У Сумській області в 5-кілометровій зоні від кордону з РФ посилено особливий режим

У парку-пам'ятці "Межигір'я" розпочався процес передання майна в управління державі, після його завершення парк відкриють для відвідувачів

Найближчі дні в Україні будуть теплими, невеликий дощ пройде на сході країни

Керівнику "Київавтодору" висунуто підозру щодо збитків на ремонтах доріг у Києві

McDonald's планує відкриття ресторанів у Боярці, Гатному та Чабанах

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА