20:51 04.06.2020

Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Зеленським для обговорення протидії домашньому насильству та комерційному сурогатному материнству

2 хв читати
Всеукраїнська рада церков ініціює зустріч із Зеленським для обговорення протидії домашньому насильству та комерційному сурогатному материнству

Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій ініціює зустріч із президентом України Володимиром Зеленським для обговорення питань протидії домашньому насильству та проблематики комерційного сурогатного материнства, повідомляє прес-служби ради.

"На порядку денному - необхідність формування державної сімейної політики, питання протидії домашньому насильству, яке збільшилося в умовах запровадженого в Україні карантину, та проблематика комерційного сурогатного материнства. Ці питання та інші соціальні виклики, які потребують налагодження державно-конфесійної взаємодії, Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій пропонує обговорити особисто з президентом України Володимиром Зеленським", - йдеться в повідомленні.

Так, Рада церков наголошує на необхідності формування державної сімейної політики з огляду на демографічну ситуацію в Україні, великий відсоток розлучень і дітей, що виховуються через це в неповних сім'ях.

"Необхідно спрямувати значні зусилля держави та громадянського суспільства на підтримку сімей, материнства та батьківства, на впровадження в навчальний процес програм з підготовки до подружнього життя, створення належних соціальних та інших умов для мінімізації абортів, на ліквідацію системи утримання і виховання дітей в інтернатних закладах і популяризувати усиновлення серед громадян України", - йдеться в повідомленні.

Крім того, рада закликає замість ратифікації Стамбульської конвенції, яка, на її думку, ангажована гендерною ідеологією, розвивати національне законодавство України з протидії домашньому насильству та насильству проти жінок.

"Тобто піти шляхом тих країн Європи, які також відмовилися від ратифікації цієї конвенції (як приклад, Велика Британія, Ліхтенштейн, Латвія, Литва, Словаччина, Чехія, Угорщина, Болгарія, Молдова, Вірменія)", - наголошується в повідомленні.

Окрім цього, рада зазначає, що особливим резонансом відгукується в суспільстві проблематика комерційного сурогатного материнства, яке перетворилося на бізнес з торгівлі дітьми в Україні. Також релігійні представники висловили свою підтримку уповноваженому президента України з прав дитини Миколі Кулебі, який, на їхню думку, відверто назвав ризики, з якими стикаються жінки та діти, народжені в результаті сурогатного материнства.

"Ці питання, а також об'єднання зусиль влади і релігійної спільноти в допомозі нужденним, які постраждали від російської агресії та від негативних наслідків карантину для економіки держави, потребують невідкладного вирішення за допомогою системного і конструктивного діалогу між керівництвом держави та релігійною спільнотою", - йдеться у зверненні.

Як повідомлялося, останнього разу Зеленський зустрічався з членами Всеукраїнської ради церков у грудні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У четвер в Україні без опадів, лише в Карпатах і Криму короткочасні дощі, на поверхні ґрунту заморозки

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

Ворожа ДРГ чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України в Харківській області - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ракетної атаки в Запоріжжі пошкоджені 15 житлових будинків, три навчальні заклади - ОВА

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА