15:16 03.06.2020

Адвокат щодо виклику Порошенка до ДБР у справі про "прослушку" міжнародних переговорів: за "відосиками" на допити ходити не будемо

2 хв читати
Адвокат щодо виклику Порошенка до ДБР у справі про "прослушку" міжнародних переговорів: за "відосиками" на допити ходити не будемо

Адвокат п'ятого президента України, лідера партії "Європейська солідарність" Петра Порошенка Ігор Головань заявляє про незаконність виклику на допит Порошенка до Держбюро розслідувань як свідка у справі про "прослушку" міжнародних переговорів.

Відповідаючи на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу на запитання з приводу виклику Порошенка 10 червня на допит у справі про так звані "плівки Деркача", Головань сказав: "По-перше, я подивився на сайті ДБР (повідомлення про виклику на допит - ІФ) і змушений повторити, що за "відосиками" ми з'являтися (на допиті - ІФ) не будемо, це незаконно, і ніхто з громадян України не зобов'язаний цього робити".

У цьому контексті адвокат продовжив: "По-друге, під оприлюдненою так званою повісткою стоїть підпис того самого пана Дощенка... людина провела незаконний обшук зі зломом національного музею, він мав би сам наразі давати пояснення щонайменше".

При цьому адвокат висловив переконання в тому, що черговий виклик на допит підтверджує, що кримінальне переслідування Порошенка відбувається "під заступництвом на найвищому рівні".

"Порошенко неодноразово заявляв, що не дозволить втягувати Україну у внутрішньополітичну боротьбу США. Уже очевидно для всіх, що це інспіровано державою-агресором, весь шум навколо цієї історії - в інтересах держави-агресора. Ми не дозволимо, щоб ця ситуація розвивалася", - підсумував Головань.

Як повідомлялося, ДБР викликає Порошенка 10 червня на допит як свідка у справі про прослуховування міжнародних переговорів.

"Відповідно до статей 133, 135-139, 224 Кримінального процесуального кодексу України Порошенко П.О. викликається на 11:00 10 червня 2020 року до Державного бюро розслідувань для допиту як свідка у кримінальному провадженні №6220000000000456, у ході якого досліджуються обставини законності зняття інформації під час проведення міжнародних перемовин за участі президента України та високопосадовців іноземних держав", - зазначено в повідомленні бюро на сторінці у Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА