19:12 28.05.2020

Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

2 хв читати
Нардеп Наливайченко вимагає від керівництва НАБУ і СБУ розслідувати законність дій членів НКРЕКП за підтримки Геруса

Народний депутат фракції "Батьківщина" Валентин Наливайченко вимагає від керівників Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Служби безпеки України (СБУ) Артема Ситника і Івана Баканова провести розслідування можливої протиправної діяльності членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) за підтримки голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса (фракція "Слуга народу").

"Я направив депутатські запити і вимагаю від силовиків провести ґрунтовне розслідування всіх фактів топ-корупції, які представлені в документах, опублікованих сьогодні. Для розслідування є всі підстави, і вони мають усі повноваження. Герус, засновники прокладок, керівництво Укрзалізниці та міністр інфраструктури Криклій повинні постати перед судом", - написав Наливайченко в четвер на своїй сторінці в Facebook, проілюструвавши повідомлення сканами депутатських звернень до голів силових відомств.

"В умовах даного ринку електроенергії, введеного НКРЕКП, реальний сектор економіки потерпає від перманентних збитків у той час, як спекулянти, які маніпулюють ринком, отримують надприбутки", - йдеться в депутатському зверненні Наливайченка до Ситника.

На думку парламентарія, дії посадових осіб НКРЕКП призвели до кризи на ринку електроенергії в Україні і можуть кваліфікуватися, як зловживання владою або службовим становищем (ст.364 Кримінального кодексу), а також як державна зрада (ст.111 КК).

Наливайченко нагадав, що вимагав реакції силових структур після того, як в минулому році Герус проштовхнув у парламенті поправку, якою відкрив експорт електроенергії з РФ від компанії, що перебуває під санкціями США.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність") заявив про корупційні схеми заробітку через прокладки між столичним комунальним підприємством "Київтеплоенерго" і державною Укрзалізницею", до яких нібито причетний Герус.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА