07:41 09.05.2020

Одному з ватажків бойовиків ЛНР повідомлено про підозру

1 хв читати
Одному з ватажків бойовиків ЛНР повідомлено про підозру

Департамент нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, скоєних в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора повідомив про підозру одному з ватажків незаконного збройного формування Російської Федерації "Окрема військова комендатура ЛНР" у порушенні законів і звичаїв війни (ч. 1 ст . 438 КК України), повідомляє прес-служба Офісу Генерального прокурора України.

"За даними слідства, бойовик з червня 2014 організував на тимчасово окупованій території Луганської області систематичне незаконне затримання бойовиками проукраїнськи налаштованих осіб і їх подальше протиправне утримання в нелюдських умовах протягом тривалого часу", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті Офісу генпрокурора в п'ятницю ввечері.

Після затримання ці особи потрапляли в підвальні приміщення Луганської облдержадміністрації, де піддавалися насильству і тортурам.

"Наразі слідством, що ведеться Головним слідчим управлінням Служби безпеки України, встановлені десятки людей, що перебували в застінках так званої "військової комендатури ЛНР", до яких застосовувалися тортури" - підсумували в Офісі генпрокурора.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА